Finn ditt nye luftgevær i dag

Finn ditt nye luftgevær i dag

Luftgeværer er det riktige valget for deg som vil skyte nøyaktig på lang avstand. De egner seg nemlig for skyting på lengre hold, og de er den mest presise type luftvåpen. Samtidig har geværet en veldig høy munningshastighet og anslagsenergi, noe som gjør det til et effektivt skytevåpen. Vil du ha et luftvåpen, da skal du være oppmerksom at det alltid gjelder en 18-års aldersgrense, med mindre det er gitt dispensasjon for denne fra politimesteren. Luftgevær med kaliber over 4,5 mm krever på samme måte tillatelse fra politimesteren, og ervervelse av slik uten denne tillatelsen er forbudt.

Et luftgevær kan du anvende hjemme som hobby, når du vil øve deg på skyting. Her kan du for eksempel øve deg på skyteskive og forbedre dine evner. Fordelen med luftgeværet er – ut over stor presisjon – at den ikke støyer så mye, og at sikkerhetsavstanden heller ikke er spesielt stor. Derfor kan det anvendes innen byområder. Du kan også anvende luftgeværet til jakt, men i dette tilfelle skal du selvfølgelig både ha jakttegn, og så finnes det noen krav til selve geværet. Først og fremst skal kaliberen være høyere enn 4,5 mm fordi dette ikke er kraftig nok, og så finnes det krav til munningshastigheten. Du bør derfor alltid sjekke opp på regler og lovgivning om luftgevær til jakt, dersom du vil bruke geværet til dette.

Luftgevær kan derfor anvendes både av deg som vil skyte som hobby og øve deg på dine skyteevner, men også til deg som faktisk vil bruke det til jakt. Det finnes dog forskjellige regler, avhengig av hvilket formål du har. Hos Jaktogfriluft.no kan du finne et stort utvalg av luftgeværer i høy kvalitet, og du finner selvfølgelig også alt det nødvendige utstyret i form av skiver, kuler og kulefangere. Besøk siden i dag og finn ditt nye luftgevær.